Variante propuse pentru teritoriul Bulgariei

Varianta 1

Traseul principal care face legătura între obiectivele prioritare de ecoturism, urmând într-o mare măsură legăturile rutiere principale și pe cele secundare. În Bulgaria, traseul începe de la Dunav Most II (Podul de peste Dunăre), în orș. Vidin, și trece prin obiectivele: Magurata, Belogradchishki skali, Stara Planina de Vest, Parcul Natural Vrachanski Balkan, Karlukovski carst, prin zonele protejate de-a lungul râului Iskar, râul Vit, Karaboaz, podișul Nikopole, Parcul Natural Persina și Pădurea Svishtov. Traseul deviază spre sud, pe râul Yantra și prin zonele naturale protejate aflate de-a lungul acestuia, ajunge până în orașul Veliko Tarnovo și în Munții Tvardishka, apoi închide o secțiune circulară și se îndreaptă din nou spre nord. Traseul trece prin Parcul Natural Rusenski Lom și, după orașul Ruse, aderă strâns la Fluviului Dunărea până în orașul Silistra, incluzând multe dintre cele mai importante zone umede de pe lângă Dunăre. În Dobrogea, traseul părăsește aria Fluviului Dunărea și se îndreaptă spre sud-est prin Suha Reka și prin valea Râului Batova pentru a ajunge până la malurile Mării Negre, în parcul Natural Zlatni Pyasatsi(Nisipurile de Aur). În ultima sa parte traseul urmează coasta Mării Negre, incluzând toate zonele de coastă de importanță pentru conservare, de la nord de Varna. Părăsește teritoriul Bulgariei prin punctul de trecere a frontierei Durankulak.

Varianta 2

Această variantă este similară celei precedente având următoarele diferențe:

Traseul principal este mai scurt și aderă la drumurile principale (linia verde).

Sunt detașate câteva devieri laterale circulare (linia galbenă) – la Belogradchik, la Kozlodui, la Oriahovo și de-a lungul râului Iskar, la Veliko Tarnovo, la Parcul Natural Rusenski Lom, la Garvansko blato, la Suha reka, precum și la Kaliakra.

 

Varianta 3

Un traseu care urmează Fluviul Dunărea ca un coridor de transport și deviază către zonele umede selectate și către alte zone protejate.

 

Varianta 4 – optimizata in consultare cu partile interesate

În urma analizei alternativelor și după primirea opiniilor și observațiilor părților interesate în timpul meselor rotunde desfășurate, echipa și-a revizuit viziunea și a prezentat o a patra variantă a traseului ce combină punctele forte ale celor precedente.

Traseul principal (linia roșie), similar Variantei 1, conectează obiectivele prioritare de ecoturism în întreaga zonă a colaborării transfrontaliere urmând în cea mai mare parte legăturile rutiere principale și pe cele secundare. În Bulgaria, traseul începe de la Dunav Most II (Podul de peste Dunăre), în orașul Vidin, trece prin obiectivele Magura, Belogradchishki skali – Venetsa, Munții Stara Planina de Vest, Parcul Natural Vrachanski Balkan, Karlukovski carst, Râul Vit, podișul Nikopole, Parcul Natural Persina și Insula Vardim. Traseul se abate de la Fluviul Dunărea pentru a ajunge la Parcul Natural Rusenski Lom și, după orașul Ruse, aderă strâns la Fluviul Dunărea până în orașul Silistra, incluzând multe dintre cele mai importante zone umede de la Dunăre. În Dobrogea traseul părăsește aria Fluviului Dunărea și se întreaptă către de sud-est prin Suha reka, prin valea râului Batova pentru a ajunge la malurile Mării Negre, în parcul Natural Zlatni Pyasatsi (Nisipurile de Aur). În ultima sa secțiune, traseul urmează coasta Mării Negre, incluzând toate zonele de coastă de importanță pentru conservare, de la nord de Varna. Părăsește teritoriul Bulgariei prin punctul de trecere a frontierei de la Durankulak.

 

Ca brațe suplimentare (linia galbenă) sunt detașate câteva secțiuni pentru fi incluse mai complet obiectivele de acolo:

– Secțiune din valea Fluviului Dunării între Vidin și Gulyantsi, care include obiectivele Archar, Pescăriile Orsoya, Tsibar, Zlatiyata, Kozlodui și Karaboaz. Secțiunea permite o conexiune de transport la Oriahovo și dă posibilitatea de închidere a unui sub-traseu circular.

– Scurte devieri laterale pentru accesarea trecătorilor spre Parcul Natural Vrachanski Balkan și accesul la obiectivul Bozhiyat Most.

– Abatere laterală circulară în orașul Pleven pentru a vizita zona Studenets și obiectivele de observare aferente acesteia.

-Abatere laterală până în orașul Veliko Tarnovo pentru a vizita zonele Yantra și Tarnovski visochini.

Traseul este completat de un traseu alternativ fluvial cu ambarcațiuni în toată secțiunea de frontieră a Fluviului Dunărea, ce ar putea fi realizat ca un traseu întreg sau ca unul parțial. În multe locuri sunt posibile legături între aceste trei elemente ale variantei propuse de traseu.