INFORMATII

Cât vezi cu ochii ape verzi, stufărișuri, limanuri mlăștinoase și lacuri bogate în pește. Vorbim despre complexul lagunar Razim – Sinoe, o suprafață de aprox. 863 km2, situată în partea de sud a Deltei Dunării.

În 2007, aria Razim –Sinoe, formată din numeroase lacuri cu apă dulce și grinduri maritime a fost declarată Arie de Protecție Specială Avifaunistică de importanță europeană. Înainte de anii ’80, lacul Razim comunica cu marea prin punctul de la Gura Portiței. Din ordinul inginerilor fostului regim comunist aici au început lucrări hidrotehnice de mare amploare. Complexul lagunar a fost separat în două unități distincte – Razim și Sinoe. Cele două bazine au fost folosite ca rezervoare cu apă dulce, necesară dezvoltării agriculturii din Dobrogea.

Orice legătură cu Marea Neagră a fost închisă prin intervenții artificiale care au schimbat radical habitatul peștilor și al păsărilor. Cu toate acestea, în prezent, aria protejată este populată cu sute de specii de păsări, unele dintre ele pe cale de dispariție precum gârliţa, gâsca cu gât roşu, pelicani și rate sălbatice.

LOCATIE

GALERIE FOTO